Ajattelin, että voisin alkaa tekemään tänne myös kirja-arvosteluja. Yritän tehdä nämä sellaisiksi, että en paljasta mitään liian tärkeää, jotta voitte sitten itsekin lukea nämä kirjat, jos siltä tuntuu. Tämä ensimmäinen kirja-arvosteluni sopii oikein mainiosti päivän kuva-aiheeseen, joka on valo. Kirja minkä luin on nimittäin Vilja-Tuulia Huotarisen Valoa valoa valoa. 

Juoni:

Kirjassa kaksi tyttöä rakastuu toisiinsa, Mariia ja Mimi. He viettävät paljon aikaa yhdessä paljastaen toisilleen salaisuutensa. Vaikka he ovat onnellisia toisistaan, on Mimillä paljon surua kannettavanaan. Kirjan aikana hän pääsee jakamaan tämän surun Mariian kanssa. Kirjan kertojana on Mariia, joka kertoo millaista Mimin kanssa on olla ja millainen Mimi on itse.

Omat kommenttini:

Olen lukenut tämän itse kaksi kertaa: nyt ja kaksi vuotta sitten. Ollessani 14-vuotias en älynnyt vielä kaikkea kirjasta, sillä se on kirjoitettu hieman runollisesti, siihen on jätetty päättelynvaraa ja kirjassa on myös tiettyjä tapahtumia, joista en tiennyt mitään. Tällä kerralla lukiessa kirja tuntui aivan mahtavalta! Kirja oli aika surullinen, joten se herätti paljon tunteita ja ajatuksia. Omia tulkintojaan oli hauskaa käydä läpi kaverin kanssa, joka oli myös lukenut tämän kirjan. Suosittelen tätä kirjaa erityisesti nuorille, mutta varmasti vanhemmatkin voivat tästä pitää. Minä itse ainakin luin tämän parissa päivässä, sillä lukemista ei vain voinut lopettaa. Annan tälle kirjalle arvosanaksi 10, koska en keksi moitittavaa.

 

image-normal.jpg