Juhlistimme tänään minun tulevaa ja pikkusiskoni mennyttä syntymäpäivää suvun kanssa. Näin kaikki lähisukulaiset vielä kerran ennen Ranskaan lähtöä. 

Aamulla annoimme siskomme kanssa toisillemme lahjat. Minä olin hankkinut emalimukin ja koristellut hänelle valokuvakehyksen, jossa oli kuva meistä kahdesta pienenä. Siskoltani sain skräppäystarvikkeita. Söpöintä oli hänen antamansa kortti. Hän sanoi sen antaessaan: "Toivottavasti kirjoitin tämän oikein". Ja oikeinhan siinä luki ranskaksi "Hyvää syntymäpäivää". Kortin sisällä oli hänen kirjoittamansa runo. Kortin värit näkyvät vähän huonosti tuossa kuvassa, mutta se on väritetty punaisella, valkoisella ja sinisellä.

image-normal.jpg

Vieraitten saavuttua juttelimme ja söimme. Meillä oli hirmu hyvät ruuat. Alkupalaksi mummini teki sultsinoita. Ne näyttävät vähän käärityiltä letuilta, mutta lettu on tummempi ja sisällä on riisipuuroa. Pääruuaksi oli juustoista porokeittoa. Jälkiruokapöydän antimet näkyvät tässä.

image-normal.jpg

Tämän menun läpikäytyä oli kyllä ihan täynnä! Poikaystävänikin pääsi tulemaan paikalle, mutta vähän myöhässä, sillä hänellä oli koripallopeli aiemmin.

Minulla oli ollut jo eilisestä lähtien pää vähän kipeä. Ja voi pöh! Nyt sitä onkin vähän lämpöä ja väsyttää hirmuisesti. En vain ole vielä jaksanut mennä nukkumaan. Ja poikaystävänkin piti lähteä, sillä hänelle on tulossa angiina. Aikamoinen sattuma että molemmat ovat kipeinä samana päivänä vaikkakin eri tavalla. Nyt vaan täytyy levätä ja suostua nukkumaan myös.