Ranskaan vaihtovuodeksi lähtöön on enää kaksi viikkoa aikaa. Olen innoissani, että pääsen tutustumaan uusiin ihmisiin, kulttuuriin, asioihin, oppimaan uuden kielen ja viettämään luultavasti yhden mahtavimmista vuosistani elämässäni. Toisaalta minua myös jännittää se, että jos en sitten ymmärräkään tarpeeksi ja miten saan hankittua kaiken tarpeellisen Ranskassa. Uskon kuitenkin, että minua kohtaan ollaan ymmärtäväisiä. Ja kyllä minä sieltä kaiken saan varmasti hankittua. Jännittävintä tässä on se, että en edes tiedä vielä mihin paikkaan tai millaiseen perheeseen menen! No, kaksi viikkoa aikaa saada tietää.

Lentoliput reissulle minulla on kuitenkin jo olemassa. Lennän muiden suomalaisten vaihtareiden kanssa Ranskaan, jossa on ensin kolmen päivän sopeutumisleiri. Siellä on vaihto-oppilaita useammasta maasta. Minusta on mahtavaa päästä Pariisiin, sillä siellä olen jo pitkään halunnut käydä. Pääsen näkemään kuuluisimmat nähtävyydet, tutustumaan ranskalaiseen ruokaan ja tapaan muita vaihtareita. Sitten sieltä lähden kohti tällä hetkellä mysteerinä olevaa uutta kotia isäntäperheeni kanssa.

Tänään lähdin vanhempieni kanssa metsästämään minulle ikiomaa matkalaukkua. Kriteerinä oli, että sen pitää olla kestävä ja kevyt. Minulla oli viimeisinä vaihtoehtoina valintatilanteessa tuo ostamani ja musta perusmatkalaukku. Ajattelin, että tuo minun valitsemani oli jotenkin enemmän omanlaiseni. Ja nyt ainakin erotan omani, kun laukku pitää etsiä kentällä.

image-normal.jpg

Löysin itselleni myös uuden t-paidan. Innostuin siitä ensin, sillä siinähän lukee blogini nimi. Pidän myös sen positiivisesta tekstistä: Hyvää päivää, kaunis päivä alkaa! 

image-normal.jpg

Ja nyt odottelen sijoitustietoja innolla ja teen loppuvalmisteluja matkaa varten. :)