Luin Torey Haydenin kirjat Tiikerin lapsi ja Hiljaisuuden lapset. Kirjailija kertoo kirjoissaan omista kokemuksistaan hoitaessaan psyykkisesti sairaita lapsia.

Tiikerin lapsi-kirjassa Torey alkaa vetämään psyykkisesti sairaiden lasten luokkaa. Luokalle tulee erittäin hankala tapaus nimeltä Sheila. Häneen on ensin vaikea ottaa kontaktia ja saada puuhaamaan muun luokan kanssa. Pikku hiljaa Torey saa Sheilaan luottamuksellisen suhteen luotua. Sheilan menneisyys alkaa selviämään.

Hiljaisuuden lapset kertoo kahdesta lapsesta ja yhdestä vanhuksesta, joita Torey auttaa puhumattomuuden kanssa. Cassandra on siepattu lapsena vuodeksi. Tapahtumista tämä vuoden ajalta ei tiedetä. Cassandra käyttäytyy holtittomasti, agressiivisesti, valehtelee ja häneen on vaikea saada kontaktia. Drake taas on hyvin ulospäinsuuntautunut persoona ja vaikuttaa hyvin normaalilta pojalta. Ainut ongelma on vain se, että hän ei puhu muiden kuin äitinsä kanssa. Gerda on vanhus, joka on saanut halvauksen ja joutunut sairaalaan. Hän puhuu kyllä, mutta ei tee sitä kuin hyvin harvoin. Hänellä uskotaan olevan masennus.

Molemmat kirjat olivat hyvin kiinnostavia, vaikka niissä olikin rankkoja aiheita. Itse olen itse kiinnostunut psykologiasta ja nämä kirjat kertoivat minulle aiheesta lisää. Järkyttävää minusta kuitenkin on se, että nuo asiat jotka ovat tapahtuneet näille lapsille, ovat totta. Pidin enemmän tuosta Hiljaisuuden lapsista, sillä siinä oli useampia päähenkilöjä. Niin kirja pysyi kokoajan mielenkiintoisena. Antaisin Tiikerin lapselle numeroksi 9 ja Hiljaisuuden lapsille 10. 

image-normal.jpg