Luin Tessa Grattonin kirjan Veritaika. Olin joskus aikaisemmin lainannut ja alkanut lukemaan tätä kirjaa, mutta se jäi kesken sillä kertaa. Nyt lainasin kirjan uudestaan ja ajattelin lukea sen kokonaan.

Kirjassa Silla nimisen tytön vanhemmat ovat kuolleet. Uskotaan, että hänen isänsä olisi seonnut, tappanut vaimonsa ja sen jälkeen itsensä. Silla ei kuitenkaan usko, että hänen isänsä olisi voinut tehdä niin. Pian hän saa isänsä tekemän loitsukirjan tämän tutulta. Silla huomaa, että magia onkin todellista. Hän alkaa tutkia magiaa veljensä ja poikaystävänsä Nicholasin kanssa. Pian he huomaavatkin, että magia ei ole vain hyvä asia.

Minulla on hieman ristiriitaiset tuntemukset kirjasta. Minusta kirja oli kiinnostava siihen saakka, kunnes kaikki mysteerit oli selvitetty. Sen jälkeen kirjan juoni oli ennalta-arvattava. Tai sitten vaan satuin arvaamaan oikein. Kirjassa oli se hyvää, että se ei ole matkittu muista nykyajan kirjoista. Vaikka magiaa esiintyy monessa kirjassa, tässä oli ihan oma erilainen juonensa. Antaisin kirjalle arvosanaksi seiskan.

Suosittelen tätä kirjaa nuorille tytöille, jotka ovat kiinnostuneita fantasiakirjoista. Tarinan kertojina ovat kaksi nuorta suurimmilta osin kirjaa, mikä tekee kirjasta selkeästi samalle ikäluokalle suunnatun. Tietysti kirja soveltyy myös aikuisille fantasian ystäville.

image-normal.jpg