Näin Halloweenin kunniaksi kirjoitan kauhuleffoista, joita olen nähnyt. Itse en ole katsonut kauhuleffoja kuin ihan satunnaisesti ja kavereiden kanssa, sillä en niitä yksin uskaltaisi katsoa. Tätäkin varten eilen katsoin Carrien siten, että poikaystäväni katsoi samaa elokuvaa samaan aikaan ja juttelimme Skypen kautta elokuvasta. Katsomani elokuvat ovat aika kesyjä, joten pelottavuusasteikolla jotkut ihan hirveät kauhuelokuvat olisivat sitten 10/5.

Carrie

Pelottavuusaste: 1/5

Elokuvassa on koulukiusattu Carrie, joka ei olekaan ihan tavallinen tyttö. Carrie asuu uskonnollisen äitinsä kanssa, joka pitää Carrieta pahana. Carrieta pyydetään tanssiaisiin, jonne hän menee vastoin äitinsä tahtoa. Itse en pitänyt tätä elokuvaa kauhean pelottavana. Tämä sopii siis hyvin aloitteleville kauhuleffojen katsojille.

Halloween-naamioiden yö

Pelottavuusaste: 1/5

Tämän elokuvan näkemisestä on pari vuotta aikaa, joten en muista sitä ihan hyvin. Ideana kuitenkin on, että jo lapsena siskonsa tappanut pahis on lukittu mielisairaalaan. Hän pääsee kuitenkin pakenemaan ja alkaa vainoamaan Laurie nimistä tyttöä ja hänen ystäviään. Elokuva ei ollut mielestäni niin pelottava, sillä se on aika vanha. Tehosteet eivät ole niin hyviä ja poliisiohjelmia usein katsoneena elokuva ei pelottanut paljoa.

1408

Pelottavuusaste: 3/5

Päähenkilö on kirjailija, joka kirjoittaa kirjoja yliluonnollisista kokemuksistaan. Hän kiertelee eri hotelleissa, joissa huhutaan olevan haamuja. Hän ei kuitenkaan ole löytänyt mitään pitkään aikaan. Sitten hän löytää hotellin, jossa on huone 1408. Häntä varoitetaan menemästä sinne, mutta hän ei usko varoituksia. Tämä huone ei kuitenkaan ole ihan normaali. Pian hänen saapumisensa jälkeen huoneessa alkaa tapahtua kummia. Tämä elokuva oli mielestäni hyvä sekä pelottava sopivalla tavalla. Suosittelen katsomaan.

The Strangers

Pelottavuusaste: 4/5

Tämä taisi olla ensimmäinen kauhuleffa, jonka olen nähnyt. Se saattaa myös vaikuttaa tuohon pelottavuusasteeseen. Elokuvassa on pari, joka on kaksin talossa. Pian kuitenkin taloon alkaa pyrkiä sisään kolme maskinaamaista henkilöä. Tässä elokuvassa oli sellaisia nopeita säikäytyskohtia. Minusta tämä oli sellainen sopiva elokuva, että pelotti katsoessa (ja vähän jälkeenpäinkin), mutta ei jäänyt mitään elinikäisiä traumoja. 

Niille ketkä eivät välitä kauhuelokuvista niin paljoa, suosittelen katsomaan tämän How I met your mother-halloweenjakson: http://www.youtube.com/watch?v=A1VqA7pGYXk . Kauhun sijaan se sisältää huumoria. 

Mietin, että minkä kuvan oikein laitan tähän päivitykseen. Sitten lattian poikki kävelikin tällainen tosielämän kauhuhahmo.

image.jpg

Hauskaa ja toivottavasti ei hirveää halloweeniä!