Eilen katsomani elokuva muistutti minua tärkeästä asiasta elämässä. Prinsessa ja sammakko animaatiossa päähenkilön isä sanoo hänelle, että pitää muistaa mikä on oikeasti tärkeää. Ja tämä taitaakin olla elokuvan opetus. Tähän liittyy myös oman isäni motto: keskity elämään. Minusta se on hyvä motto. Pitää vain oikeasti älytä, mitä on keskittyä elämään.

Minun mielestäni elämään keskittyminen on sitä, että ollaan  hetkessä. Keskittyy siihen mitä tekee juuri sillä hetkellä. Unelmoida voi, mutta sitäkään ei kannata tehdä liikaa. Ei myöskään kannata miettiä kaikesta, että teen sen sitten myöhemmin tämän ja tämän ikäisenä. Miksi ei nyt? 

Muistaa mikä on tärkeää on sitä, että katsoo elämää hieman eri näkökulmasta ja näkee, mikä oikeasti siinä elämässä on se tärkeä asia itselle. Itse ainakin Suomessa ollessani otan koulun aika vakavasti, teen kaikki läksyt ja luen kiltisti kokeisiin. Se käy välillä aika raskaaksi. Silloin minun pitäisi vain miettiä, että onko yksittäiset kokeet tai läksyt niin tärkeitä, jos voisin niihin pakertamisen tilalla tehdä sitä, mikä omassa elämässä on kivaa ja tärkeää. Pitää töitäkin tehdä, mutta sen ei tule olla se elämän pääjuttu. Loppujen lopuksi kun katsoo elämää, niin ei raha tai ahkera työnteko tee elämästä hyvää. Onnellisuus tekee.

Suosittelen tekemään arjen keskellä sellaisia kivoja pieniä juttuja. Kannattaa nauttia arjestakin, sillä muutenhan menee yli puolet elämästä viikonlopun odottamiseen. Itselleni tämä vaihtovuosi on tällainen irtiotto normaalista elämästä. Täällä voin ottaa vähän rauhallisemmin ja löytää uusia asioita. Vielä yksi vinkki minulla on: kannattaa nähdä se, että elämässä on paljon kaikkea kaunista ja nauttia siitä.

image-normal.jpg