Olipa innostava päivä! Olen pälättänyt kaikkea ihan höpsöä ja vähemmän höpsöä, sekä ranskaksi että suomeksi. Tapasin toisen suomalaisen vaihto-oppilaan, jonka olin tavannut leirillä Pariisissa (http://unebellejournee.vuodatus.net/lue/2014/09/soft-landing-camp). Kävimme katsomassa elokuvan, shoppailemassa ja puhuimme tietysti paljon. Oli hirmu hauskaa. Oli välillä ihan helpottavaa puhua suomea, kun se tulee niin sujuvasti. Alkaa kyllä ranskan kielikin luistamaan ja vahingossa meinaa jopa suomea puhuessa vastata pieniä sanoja ranskaksi.

Kävimme katsomassa elokuvan nimeltä Dracula untold. Pieni vaikeus esiintyi ostaessa lippua, sillä myyjä ei ymmärtänyt, mitä leffaa me haluamme mennä katsomaan. Varmasti mielenkiintoista kun kaksi suomalaista yrittää sanoa nimeä ymmärrettävästi. Vaikka sanoimme sen ihan niin kuin englannissa se sanotaan, Mutta mitenköhän se sitten sanotaan ranskalaisittain? 

Pidin elokuvasta, vaikka se olikin erilainen, mitä yleensä katson. Tässä elokuvassa oli paljon toimintaa, mutta ei liikaa. Elokuvan ideana oli se, että armeijaa johtavan prinssin on muutettava itsensä vampyyriksi, sillä muuten he eivät voisi voittaa sotaa. Eli vampyyri onkin hyvis. Vaikka minun mielestäni prinssi ei ole kuitenkaan täysin hyvis, sillä hän on niin raaka. Tarina on vain katsottu hänen näkökulmastaan. Mutta pidin elokuvasta. Ja ymmärsinkin sitä jopa, vaikka se oli ranskan kielellä ja ilman tekstityksiä.

Hankin itselleni pitkälahkeiset yöhousut, sillä täällä on aika kylmää öisin. Nyt tarkenee. Housujen printti näkyy tuossa kuvan taustalla. Tuo mustempi osa on tasku.

image-normal.jpg

Ostin myös itselleni uusia nenäliinoja, sillä ne olivat pääseet loppumaan. Löysin tuollaisen nätin paketin. Nuo tuollaiset laatikot ovat yleisiä täällä Ranskassa.

image-normal.jpg