Viime viikolla minuun iski leipomisinnostus. Leivoin joulutorttuja, karamellia ja pipareita. Joulutortut tein nuoremman host-siskoni kanssa. Se oli ensimmäinen kerta, kun ranskalainen perheeni maistoi tätä jouluherkkua.

image.jpg

Piparit tein alusta asti itse, sillä täällä Ranskassa ei ole valmistaikinaa kaupassa. Ei se oikeastaan ollut niin vaikeaa. Vein niitä kouluun kavereilleni, sillä se oli viimeinen päiväni tuossa koulussa. Söin minä itsekin pari odotellessani bussia kotiin.

image.jpg

Viikonloppuni on ollut yhtä hulinaa, onneksi positiivista sellaista. Olen käynyt konsertissa (jossa bändi lauloi coverbiisejä), yökylässä kaverilla ja tapasin uuden host-perheeni. He ovat todella mukavia. Nyt voin rauhallisin mielin viettää joululomani ja sen jälkeen vaihtaa perhettä. 

Tänään kävin lähikaupungissa shoppailemassa. Tarkoituksena oli löytää luettavaa joululomalle, mutta löytyi sieltä neulekin ja mekko jouluksi. Kirjoja löysin kaksi: toisen englanniksi ja toisen ranskaksi. Kirjoittelen niistä sitten, kun olen lukenut ne.

Ranskalainen joulu on hyvin erilainen kuin Suomessa. Paljon on hyvää ruokaa ja seuraa luvassa (näitä on kyllä Suomessakin). Varmasti tulee hauska joulu.

Hyvää ja iloista joulua!