Voiko korkokengillä oppia kävelemään viikossa? Minä päätin tehdä pienen haasteen itselleni ja yrittää. Tavoitteena siis kokeilla, mihin viikossa oikein pääsee. Tottuuko jalat kenkiin vai onko se ihan yhtä kivuliasta tämänkin jälkeen? Kerron aina päivän fiiliksistä ja jos hyvin käy niin viikon päästä kävelen nätisti kopistellen. 

Päivä 1, maanantai 23.3.

Korkokengät tuntuvat yllättävän kevyiltä jalassa, kun on tottunut tennarityyppisiin kenkiin. Tänään minulla oli koepäivä (teimme saman tyylisiä kokeita, kun prelit on Suomessa), joten ei tarvinnut kävellä paljoa. Jalat väsyivät vähemmän, mitä olin luullut. Silloin kun piti pitkään seisoa, niin väsytti, mutta muuten ei ollut ongelmia. Korkokenkien kanssa on naisellinen olo. Mutta valmiiksi 170 senttisenä tuntuu, että olen todella pitkä. Vielä minulla on opittavaa, miten kengillä kävellään ja seisotaan nätisti.

Päivä 2, tiistai 24.3.

Oikeastaan jalkoja ei väsytä kuin vähän, mutta selkä alkaa kipeytyä. Tämä voi johtua siitäkin, että istuin päivän aikana noin 6 tuntia tehden kokeita. Pitää leikata varpaankynnet, koska muuten ne tekevät kipeää. Huomasin myös, että sukkahousujen kanssa kengät ovat mukavammat kuin sukkien.

Päivä 3, keskiviikko 25.3.

Tänään minulla oli lyhyempi koulupäivä. Tein yhden kokeen ja olin jo yhdeltä kotona. Kävimme kirjastossa ja katselemassa pientä kylää tässä vieressä, että kävelyä tuli silti harrastettua. Jalkoihini ei satu, mutta selkä on mennyt vielä kipeämmäksi. Siellä on sellainen kipupiste, joka sattuu seistessä ja istuessa. Ehkä se siitä rauhoittuu.

Päivä 4, torstai 26.3.

Hihhih. Tänään oli kyllä varsinainen huijauspäivä. Minulla oli vain kaksi tuntia koulua ja niidenkin aikana katsoimme vain elokuvaa. Ei siis tullut jaloille kovasti rasitusta. Onneksi tuo selkäkin on paljon parempi kuin eilen.

Päivä 5, perjantai 27.3.

Tänään oli ihan normaali koulupäivä taas. Normaali koulupäivä tarkoittaa klo.8-17.40. Ihan riittävän pituiset koulupäivät meillä eikö? Onneksi viihdyn koulussani, joten pitkät päivät eivät haittaa. Niin jos nyt palattaisiin siihen korkokenkäasiaan. Alan tottua kenkiin oikeastaan aika hyvin. Vaikka ei se alussakaan ollut niin rankkaa, mutta nyt ei satu ollenkaan. Kaverit vaan ihmettelee, että oletpa sinä pitkä. :D Mutta tykkään käyttää korkokenkiä, kun niissä on sellainen hienommin pukeutunut olo.

Päivä 6, lauantai 28.3.

Tänään kävimme kirjamessuilla ja katsomassa vesimyllyä. Ei siinä jalat väsyneet paljoa. Kyllä näihin kenkiin on jo aika tottunut.

Päivä 7, sunnuntai 29.3.

Kävin vain uimahallissa, joten kävelyä korkokengissä ei tullut juuri ollenkaan. Siis aikalailla lepopäivä.

 

Yhteenvedoksi sanoisin, että viikossa opin hyvin kävelemään korkokengilläni. Loppujenlopuksi ei se niin vaikeaa olekaan. Tietysti riippuu paljon kengistäkin, mutta ilmeisesti kenkäni olivat hyvin jalkaan sopivat. Jos korkokengillä kävelyn opettelu on ollut mielessä niin kokeilemaan vaan!

Näillä kengillä minä vaapuin tämän viikon. Olettehan te nämä jo kerran nähneetkin: http://unebellejournee.vuodatus.net/lue/2014/06/uudet-kengat-uudet-kujeet

image.jpg