Tänään on tärkeä päivä: blogini täyttää vuoden! Ajattelin juhlistaa tätä päivää antamalla pienen syntymäpäivälahjan. Mitä voisi antaa lahjaksi? Jotain, mikä tekee onnelliseksi. Ajattelin siis antaa jotain vinkkejä, miten piristyttää omaa arkeaan pienillä asioilla. Koska elämästä pitää nauttia mahdollisimman paljon myös tuona maanantain ja perjantain välisenä synkeänä aikana. Tiedän, odotitte ehkä jotain hienoa synttärilahjaa, mutta saatte nyt näitä minun tavanomaisia höpinöitäni. :D

Unelmat

Unelmointi kannattaa aina. Unelmien ei aina tarvitse olla suuria ja sellaisia, jotka toteuttaa sitten joskus tulevaisuudessa. Voihan unelmoida vaikka jäätelökioskilla käynnistä tai matkasta lähikaupunkiin. Itse tykkään tehdä listoja siitä, mitä haluan tehdä. Kun olen toteuttanut haaveeni, saan laittaa rastin ruutuun. Jos tykkää askartelusta, voihan vaikka askarrella unelmavihon jonne laittaa kuvia, listoja tai mitä ikinä keksii.

Retkeily

Aina ei tarvitse lähteä kauas. Voi mennä vaikka johonkin lähellä olevaan paikkaan, missä ei käy usein. Kaupungissa kokeilla uutta kahvilaa, etsiä pientä tuliaista jollekulle (vaikka itselle jos haluaa) tai mennä uusille kujille. Poiketa kirjastoon etsimään uusia lukuseikkailuja. Oi, minä niin rakastan kävellä kirjaston hyllyjen välissä ja etsiä uutta luettavaa! Mennä metsään kävelemään, kuuntelemaan hiljaisuutta, näkemään eläimiä ja ötököitä, istuskelemaan kauniille paikalle tai vaikka valokuvaamaan. Tutuissa paikoissakin voi retkeillä. Pitää vaan katsoa paikkoja uudesta näkökulmasta (katso eri asioita kuin yleensä, ole ylösalaisin tai vaikka takaperin).

Itse kävin retkeilemässä viikonloppuna vesimyllyllä ja tänään pienellä kävelylenkillä kaverin kanssa.

image.jpg

image.jpg

Välipalahetki

Raskaan tai vähemmän raskaan koulu- tai työpäivän jälkeen on hyvä ottaa pieni hengähdystauko. Mikäpä olisikaan parempi tapa rentoutua kuin syödä jotain oikein hyvää? Itse tykkään valmistaa teeleipää ja syödä sitä lämpimänä margariinin, juuston ja kurkkujen kanssa. Teeleivät ovat helppoja ja nopeita tehdä. Suosittelen myös kokeilemaan vaaleaa leipää margariinin ja hunajan kanssa. On muuten hyvää!

image.jpg

Anna yllätyshaleja

Halaaminen on hyvä tapa osoittaa, että välittää. Siitä tulee myös itselle hyvä mieli. Yllätä läheisesi halaamalla heitä, vaikka et normaalisti tätä tekisikään. Tietenkään ihan kaikkia ei kannata mennä halaamaan, kun me suomalaiset tunnetusti nautimme omasta tilasta.

Järjestä tapaamisia ystävien kanssa

Shoppailupäivä, kahvihetki, puhetuokio, kirjakerho, askarteluhetki yhdessä, ihan mitä mieleen tulee. Ystävien kanssa puuhailu saa hyvälle tuulelle. 

Kokeile uusia asioita

Vaikka jotkut muutokset voivat tuntua pelottavilta, ne voivat lopulta olla tosi hyviäkin muutoksia. Voihan uuden kokeilu olla aamupalalle ostettu uuden makuinen jogurtti (miten minusta tuntuu, että olen laittanut joka toiseen kohtaan ruokaesimerkin. Noh, ruoka on hyvää. :D ), uusi kampaus, juttelukaverin löytäminen junasta tai mitä nyt ikinä tuleekaan vastaan.

Nuku

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä on uni. Tämä on hyvin tärkeä omassa elämässäni. Jos en nuku hyvin niin en ymmärrä yhtään, mitä nämä ranskalaiset yrittää minulle selittää. Taidankin siis tästä mennä nukkumaan.