Viime tiistaina saavuin uuteen host-perheeseeni. Luokkakaverini avulla löysin itselleni tämän perheen, joka voi pitää minut vaihtovuoteni loppuun asti ja saan jäädä samaan kouluun. Olen niin iloinen. Viihdyn koulussani, sillä minulla on siellä paljon kavereita ja opettajat ovat mukavia. Minusta ollaan kiinnostuneita, sillä täällä ei ole paljon ulkomaalaisia. Pisteeksi i:n päälle uusi host-perheeni on mahtava. Perheenjäseneni ovat host-äiti ja -isä. He ovat todella mukavia ja heidän seurassaan on kivaa. He ovat jo eläkkeellä, joten heillä on aikaa ja halua tehdä kaikkea hauskaa ja näyttää minulle Ranskaa. Plussana vielä hyvä ruoka ja heidän kaunis talonsa. Tämä luokkakaveri kuka auttoi minua löytämään host-perheeni, asuu tuossa vieressä, joten pääsen viettämään hänen kanssaan paljon aikaa. Että ei tässä voi enää parempia olosuhteita toivoa.

Eilen kävimme katsomassa Divergent 2 kaverini ja host-äitini kanssa. Elokuvassa on yhteiskunta, jossa jokaisen tulee valita oma paikkansa. Yhteiskunnassa on viisi eri ryhmää (vaatimattomat, uskaliaat, rehdit, terävät ja sopuisat). Normaalisti jokainen kuuluu selkeästi johonkin ryhmään, mutta on olemassa divergenttejä, jotka sopivat kaikkiin ryhmiin. Divergentit ovat julistettu yhteiskunnan vihollisiksi. Tässä toisessa osassa terävien johtaja, joka on saanut valta-aseman yhteiskunnassa, on löytänyt laatikon, jonka voi avata vain divergent. Päähenkilö Tris on paossa tältä johtajalta, sillä hän on divergent. Terävien johtaja tarvitsee kuitenkin häntä avaamaan tämän laatikon. Elokuvan oli hyvä. Pidin kuitenkin ensimmäistä elokuvaa mielenkiintoisempana, sillä siinä oli monimutkaisempi juoni. Minua myös leffan alussa häiritsi kovasti se, miten ensimmäisen osan alussa hieman hissukan oloinen Tris oli muuttunut niin kovaksi käytökseltään. Elokuvan edetessä Trisistäkin tuli hieman tunteikkaampi, joten asia ei häirinnyt kauan. Suosittelen elokuvaa toimintaleffojen ystäville.

Tänään kävimme meren rannalla Bretagnessa, Noirmutierissa. Ranskassa oli tänään normaalia voimakkaampi nousuvesi eilisen auringon pimennyksen takia, joten näimme hienoja aaltoja.

image.jpg

Näimme tien, joka peittyy veden alle aina veden ollessa ylhäällä. Tien varrella on korkeita tolppia, joihin voi kiivetä jos vaikka auto hajoaa ja vuorovesi nousee.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Löytyi matkan varrelta tällainen meren asukkikin. Automatkalla näkyi myös sellaisia härkiä, joilla on sarvet ja ne oli karvaisia. On niille varmaan jokin hieno nimikin, mutta en nyt satu sitä tietämään.

image.jpg

Päivän aikana nautimme hienoista maisemista, hyvästä seurasta (tai en tiedä miten he asian näkivät :D , no ainakin he ovat kaikille sanoneet, että pitävät minusta kovasti) ja hyvästä ruuasta. Illalla kävimme letturavintolassa. Niitä on paljon meren rannoilla. Letut ovat ehdottomasti ranskalaisista ruuista lempparini. Söin suolaisen letun, jossa oli kinkkua, juustoa ja kananmunaa. Jälkkäriksi sain vielä karamellijäätelöä. 

Pimeällä automatkalla oli todella hyvä fiilis musiikkia kuunnellessa. Aikalailla täydellinen päivä vietetty.