Nyt olen saanut päätökseen kirjan, joka on vilahdellut täällä blogissa pariinkin kertaan: John Greenin Paper Towns (suomeksi Arvoitus nimeltä Margo). Aloitin tämän kirjan oikeastaan jo Ranskaan lähtiessä, mutta minulla oli monien kuukausien tauko tuossa välissä, kun en lukenut kirjaa eteenpäin.

Quentinin naapuri Margo rakastaa arvoituksia ja hänestä on itsestäänkin tullut sellainen. Yhtenä yönä Margo tulee Quentin ikkunan taakse ja he viettävät yön tehden mitä hurjempia ja kielletympiä asioita (esimerkiksi murtautuvat akvaarioon ja kostavat katalalle poikaystävälle). Margolla on tapana kadota ja jättää vihjeitä muille, jotta he voisivat etsiä hänet. Tällä kertaa Margon kadotessa häneen ihastunut Quentin kokee, että hänen on tarkoitus löytää Margo.

Pidin kirjasta, vaikka minulla olikin se kyllästymiskohta. Mielestäni kirjan alku ja loppu olivat kiinnostavampia kuin keskikohta. Olen tyytyväinen, että luin kirjan loppuun pienestä tauosta huolimattakin. Kirjassa oli hauskaa eritysesti kohdat, joissa Quentin oli kavereidensa kanssa, sillä heillä oli aina ihan hulluja keskusteluja. Kirjassa oli hauskoja henkilöitä, mutta en oikein samaistunut kehenkään. Varsinkin tuo Margo oli vaikeasti ymmärrettävä hahmo, mutta kiinnostava kuitenkin. Suosittelen kirjaa nuorille, jotka pitävät arvoituksista ja high school-kirjoista.

image.jpg