Viikko sitten koitti aika viimesen viikonloppuni Ranskassa. Vietin sen ensimmäisen host-perheeni kanssa Puy du Fou:ssa. Se on Vendéen alueen kuuluisa huvipuisto. Vaikka ei se ole sitä, mitä mieleemme tulee ensimmäiseksi sanasta huvipuisto. Se koostui erilaisista esityksistä. Mahdollista oli nähdä esimerkiksi muskettisoturit, kuningas Arthurin, viikingit ja paljon muita esityksiä, jotka sisältävät kiinnostavia tarinoita ja huumoria. Kannattaa käydä kokemassa, jos ranskan kielitaitoa löytyy.

Yksi suosikkiesityksistäni oli "Colosseumissa" tapahtuva kilpailu roomalaisten ja gallealaisten välillä. Näytöksessä näkyi myös hieman eksoottisempia eläimiä: leijonia ja tiikeri. Hauskaa oli myös se, että pystyimme valitsemaan, olimmeko gallealaisten vai roomalaisten puolella istumalla tietylle puolelle areenaa. Me valitsimme gallealaiset.

image.jpg

Mahtavaa oli myös esitys, jossa oli paljon lintuja. Osa niistä oli todella isoja. Kyllä korppikotkan näkeminen viiden metrin päästä hätkäytti jonkin verran. Mietityttää myös, että miten he ovat saaneet linnut koulutettua hyvin ja miten niitä ei karkaile suurta määrää näytösten aikana. Mutta jollakin taikasysteemillä se toimii.

image.jpg

Tässä näkyy esitys kuningas Arthurista. Näemme miten hienoja juttuja he ovat pystyneet toteuttamaan: tuota reikää ei ollut tuossa keskellä lampea esityksen alkaessa. Mutta en nyt kerro liikaa, jos joku vaikka haluaa mennä katsomaan tätä huvipuistoa.

image.jpg

Tämä oli kyllä mahtava tapa tavata ensimmäinen host-perheeni vielä ennen Suomeen paluuta. Tapasin vielä heidän suvunkin ja kavereita ensimmäisestä koulusta, niin olen todella tyytyväinen tuohon viikonloppuun.

Sen vielä mainitsen puistosta, että suuri osa näyttelijöistä on vapaa-ehtoisia eikä heille makseta palkkaa. Mutta vaikeisiin temppuihin käytetään ammattilaisia. He ovat kyllä pystyneet toteuttamaan jotain todella hienoa. Ja host-perhe sanoi, että näitä ei kai ole muualla maailmassa. Kannattaa siis käydä vierailemassa.