Vierailimme perheeni kanssa Linnanmäellä. Olemme hyvin erilaisia huvipuistossa käyjiä: isäni menee hurjiinkin laitteisiin, mutta ei moneen peräkkäin; äitini ei käy monessakaan laitteessa; pikkusiskoni ei halua sellaisiin laitteisiin, missä voi tulla huono olo ja minä taas voin mennä mihin vaan paitsi kummitusjunaan. Silti saimme onnistuneen huvipuistopäivän kasaan.

Ajattelin, että sellaisille ketkä eivät ole käyneet Linnanmäellä tai eivät ole kokeilleet jotain laitetta, voisi olla avuksi jos kertoisin omia tuntemuksiani laitteista. Tai sitten voi vaan huvikseen vertailla, että onko hurjapäisempi kuin minä.

image.jpg

Kingi

Hurjuusaste: 9

Kommentit: Laitteessa mennään hyvin korkealle ja tullaan hyvin nopeasti alas. Minua jännitti hirveästi jo laitteeseen mennessä. Olen ollut kerran ennen tässä laitteessa ja silloin vain menin siihen ja sitten siellä ylhäällä älysin, että voi vitsi tässähän mennään näin korkealle. Pelkäsin laitetta ehkä enemmän kuin olisi tarvinnut. Se ei mennyt niin korkealle, mutta kyllä se pudotus aika korkealta lähti ja tuli kovaa alas.

Puinen vuoristorata

Hurjuusaste: 5

Kommentit: Tämä on selvä klassikko. Se ei ole liian pelottava, mutta toisaalta siihen sai hurjuutta menemällä etupenkkiin. Tykkään siitä, että vatsassa tuntuu hassulta.

image.jpg

Ukko

Hurjuusaste: 8

Kommentit: Ukko on kuvassa takana oleva keltainen laite. Siinä mennään ensin hitaas tuonne ylös. Sitten se menee sieltä nopeasti alas ja liikkuu pari kertaa eteen ja taakse. Tätä pidetään varmaan Linnanmäen hurjimpana laitteena, mutta minusta se ei ole. Pahalta tuntui se, kun katsoi eteenpäin minne oli menossa, mutta lopulta ei se lasku ollut niin paha miltä se näytti.

Bonuskommentti: Isäni sanoi, että se oli hänen ensimmäinen ja viimeinen kerta kun hän menee Ukkoon.

Raketti:

Hurjuusaste: 6

Kommentit: Raketissa mennään kovaa ylös ja sitten tullaan hetki myös kovaa alas. Raketti on mielestäni vähemmän pelottava kuin Ukko. Ukossa pelottaa enemmän, sillä pudotusta pitää odottaa ylhäällä. Raketissa tulee kiva tunne mahanpohjaan, kun aletaan mennä alaspäin.

Bonuskommentti: Äitini piti laitteesta, joka oli vähemmän paha, mitä hän oli pelännyt. Jännä tunne oli alaspäin mennessä, kun nousi hieman penkistä ylöspäin. Hyvä juttu oli myös ettei laitteessa tullut paha olo.

Vekkula:

Hurjuusaste: 1

Kommentit: Vekkula on seikkailurata, jossa tapahtuu kummia aistiharhoja. Se oli enemmänkin hauskanpitoa kuin jännitystä.

image.jpg

Rinkeli:

Hurjuusaste: 1

Kommentit: Ihan tavallinen maailmanpyörä. Äitini tosin varmaan laittaisi suuremman hurjuusasteen, sillä häntä pelotti olla korkealla.

Linnunrata:

Hurjuusaste: 2

Kommentit: Tämä on kuin vuoristorata, mutta se näyttää kuin menisi avaruudessa. Minusta se on tosi hienon näköinen. Ainut haittapuoli on se, että siinä heittelehtii helposti vieressä istuvan päälle, jos ei pidä kovasti kiinni.

Bonuskommentti: Äitini sanoo laitteen olleen hauska, ei liian pelottava ja sopii kaiken ikäisille.

Kirnu:

Hurjuusaste: 9

Kommentit: Laite on hyvin kiemurteleva rata, jossa mennään penkissä pari kertaa pää alaspäinkin.Tämän laittaisin kaikkein hurjimpien laitteiden joukkoon. Pelottavaa on, kun menee ympäri takaperin eikä nää milloin se tulee. Kyllä minä vähän saatoin kiljahtaa tässä (eikä ollut edes ainut laite).

Kehrä:

Hurjuusaste: 4

Kommentit: Laitteessa mennään ympyrää kovaa vauhtia ja lopulta ollaan välillä pää alaspäinkin. Tämä on minusta hauska laite eikä oikeastaan pelottava. Siinä mennään niin kovaa, että ei voi lainkaan pudota.

image.jpg

Testasimme myös ravintolan nimeltä Midhill. Se on enemmänkin hampurilaispaikka, mutta päätin kokeilla kreikkalaista salaattia. Oli todella hyvää. Ja parempi ollakin, sillä ravintola oli hieman tavallista kalliimpi. Mutta se fetajuusto kävi niin hyvin tuon salaatin kanssa.