Olen luonteeltani kova stressamaan, joten nyt lukion toisen vuoden kunniaksi olen päättänyt testata paria uutta rentoutumistapaa. Ajattelinpa nyt tässä jakaa omat kokemukseni näistä stressinpoistajista, jos niistä vaikka olisi teillekin apua koeviikkoon tai muuhun stressaavaan tilanteeseen.

Jooga

Aloitin siis uuden harrastuksen: hathajoogan. Ennakko-oletukset joogaan on varmaan monella (minulla oli myös), että siellä yritetään vääntäytyä yli-inhimillisiin asentoihin ja olotila on enemmän kärsimystä kuin kivaa. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa ainakaan hathajoogassa. Tavoitteena on rentoutua, saada päivän turhat asiat pois mielestä ja tehdä liikkeitä suorittamatta sekä oman pystymisen mukaan. Lajissa keskitytään täysin itseensä eikä se ole kilpailua. Liikkeet eivät ole vaikeita ja niiden tarkoitus on saada keskittyminen kiinnittymään tekemiseen ylimääräisten ajatusten sijasta. 

Koen joogassa käynnin miellyttäväksi, stressiä poistavaksi sekä rauhoittavaksi. Joogan jälkeen on ihana olo. Liikkeitä voi myös tehdä kotona itsekseen, joten rauhoittua voi milloin haluaa. Muita kevyitä joogia minun tietämykseni mukaan on ainakin flow-jooga ja kundaliinijooga (tähän sisältyy mantroja). Suosittelen lajia kaikille stressaajille tai muuten vain rauhallista olotilaa etsiville. Jooga myös tutkitusti terävöittää mieltä jopa paremmin kuin kävely tai lenkkeily. 

http://www.spring.org.uk/2014/03/short-yoga-session-stimulates-brain-function-immediately-afterwards.php

image.jpg

Aikuisten värityskirjat

Kiinnostukseni näitä värityskirjoja kohtaan tuli siitä, kun psykologian opettajani mainitsi haluavansa ostaa tällaisen kirjan ja testata, tuleeko siitä oikeasti sellainen flow-fiilis. Sitten se tarttui kaupasta meidän perheen yhteiseksi. Isäni tosin ei ole vielä innostunut värittelemään kukkapainotteista kirjaa.

Sanoisin arvioksi, että kyllä värittäminen tosiaankin tempaa mukaansa ja saa unohtamaan hetkeksi päivän murheet. On niin kivaa valita, minkä nätin kuvan haluaa värittää ja seurata, kuinka se muuttuu elävämmäksi värien lisääntyessä. Jos vain löytyy sen verran leikkimielisyyttä, että uskaltaisi väritellä kuvia, niin kannattaa kokeilla. Värityskuvia voi myös tulostaa netistä, jos ei halua ostaa kokonaista kirjaa.

image.jpg