Syyslomasta on jo viikko, mutta en ole ehtinyt kirjoittaa matkastani Roomaan vielä tässä välissä. No kuulettepahan siitä nyt. Rooma on ollut pitkään unelmieni kaupunki, jossa olen halunnut käydä. Lähdimme perheeni kanssa kuuden päivän reissulle.

Lentokoneen ikkunasta näkyi Alpit. Onhan ne hirmu korkealla, jos niille kiivetessä olisi pilvien päällä.

image.jpg

Ensimmäisenä päivänä kiersimme keskustan kohteita. Colosseumiin emme silloin vielä menneet sisälle, sillä siellä oli niin pitkät jonot (vaikka kesällä varmasti tosi paljon pidemmät).

image.jpg

Viimeisenä päivänä pääsimme sisäänkin asti. Kannattaa ehdottomasti ostaa liput vanhan kaupungin luota tai netistä, sillä me jonotimme vanhan kaupungin luona noin viisi minuuttia, kun moni Colosseumista lipun ostanut joutui odottaa tunnin. Samalla lipulla pääsee siis molempiin kohteisiin. 

image.jpg

image.jpg

Tiber joen varrella oli kiva viettää aikaa: siellä oli rauhallista ja ihan kaunista. Tosin joki oli niin saastunut, että kaikki linnutkin seilasivat siellä vain lautan päällä.

image.jpg

Italiassa käydessä täytyy tietenkin nauttia ihanasta ruuasta. Pasta, pizza ja jäätelö olivat hyviä, mutta odotin Roomalta enemmän. Toisaalta kuulin vasta jälkeenpäin, että parhaat italialaiset ruuat saa Rooman ulkopuolelta. Kuvassa ei ole italialaista ruokaa vaan espanjalaisia tapaksia, joita saimme eräästä ravintolasta. Maistelimme monia uusia makuja ja syötävää oli riittävästi.

image.jpg

Kaikkein hienoin kohde oli ehdottomasti Vatikaani. Museokierros oli todella mielenkiintoinen, sillä kauniita seinämaalauksia riitti. Uskomattoman hienoa oli nähdä Sikstuksen kappeli. Siitä en valitettavasti saanut teille kuvaa, sillä siellä ei saa valokuvata. Joudutte käymään itse ihastelemassa sitä.

image.jpg

Julkkis havaittu! Kaiken hienon lisäksi Vatikaanissa oli myös kuvaukset, jossa oli Morgan Freeman. 

image.jpg

Matka oli kaikenkaikkiaan mahtava. Kyllä Rooma on sellainen kohde, että sitä kannattaa käydä katsomassa. Matkakohteiden puolesta tämä taitaa olla hienoin kaupunki, jossa olen käynyt.