Olen nyt kolmatta päivää leirillä tutustumassa Pariisiin muiden vaihto-oppilaiden kanssa. Olemme tutustuneet päänähtävyyksiin, ranskalaiseen ruokaan ja toisiimme. Täällä on todella mukavia ihmisiä. Olen tutustunut sekä suomalaisiin että muun maalaisiin vaihtareihin. Nyt on hyvä, kun tiedän muitakin, ketkä kokekevat samoja tunteita kuin minä vuoden aikana. Pystyy sitten saamaan ja antamaan vertaistukea tarpeen vaatiessa.

Saapumispäivänä meillä oli bussiajelu, jonka avulla näimme kaikki päänähtävyydet; Eiffel-tornin, Riemukaaren, Obeliskin, Louvren ja Moulin Rougen. Toisena päivänä kävimme Notre Damessa. Sen jälkeen lähdimme Champs-Élyséelle kiertelemään. Kävimme parissa kaupassa ja katsomassa Riemukaarta lähempää. Olisimme halunneet mennä sinne ylös, mutta meitä ei päästetty, sillä meillä ei ollut sillä hetkellä aikuista mukana.

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Riemukaari ei ole vinossa vaan minulla oli kiire ottaa kuvaa tien ylityksen aikana, eikä sitten sattunut tulemaan suoraa kuvaa. Mutta pidetään tätä nyt vaikka minun taiteellisena näkemyksenä. :D

image-normal.jpg

Kävimme sillalla, johon oli saanut laittaa lukkoja, joissa lukee rakastavaisten tai kaverien nimet. Sitten lukko lukitaan ja avain heitetään Seineen. Silta joka oli ensimmäinen, mihin alettiin laittamaan lukkoja, on aivan täysi. Sitten on alettu laittamaan lukkoja muihin siltoihin. Niissä oli vielä vähän enemmän tilaa.

image-normal.jpg

image-normal.jpg

Nyt kun kerran olen Ranskassa, olen halunnut maistaa uusia makuja ja tutustua ranskalaiseen ruokakulttuuriin. Ensimmäisenä päivänä söin salaattia, jossa oli kaikkea ihanaa: salaattia, oliiveja, tonnikalaa, papuja, maissia, tomaattia ja paprikaa. Salaatin päällä oli perunoita, jotka olivat vähän niin kuin sipsejä, mutta ne eivät olleet rouskuvia. Salaatti oli herkullista, mutta sitä oli niin paljon, että jaksoin syödä neljäsosan siitä. Toisena päivänä söin lounaaksi Croque monsieurin. Se on perinteinen ranskalainen ruoka. Siinä on paahtoleipä, jonka välissä on kinkkua ja päällä juustoa. Pidin siitä. Illalla maistoimme ruokaa, joka näytti pitsalta, mutta se ei ollut pitsaa. Siitä puuttui tomaattisose ja juusto. Täytteet olivat muuten aika samanlaisia kuin pitsassa. Se oli erikoista, mutta vielä erikoisempaa oli jälkiruoka. Se oli samanlaista epä-pitsaa, mutta siinä oli päällä suklaata!

image-normal.jpg

Tänään siirrymme toiseen hotelliin. Meillä on jotain ryhmäjuttuja ja meitä valmistellaan vaihtovuoteen. Illalla meillä on Seine-ajelu ja vapaa-aikaa Champs-Élyséellä.

On ihanaa nähdä kaupunkia, johon olen todella pitkään halunnut mennä. Meillä on ollut paljon kivaa ohjelmaa, joten ei voi muuta sanoa kuin: Reissuni on siis alkanut mahtavasti!