Lauantaina pääsin ensimmäistä kertaa käymään kirja- ja ruokamessuilla. Alkuperäisesti oli tarkoitus mennä kirjamessuille, mutta ruoka sattui tulemaan siinä samassa. Ja olihan se kätevä, kun nälän iskiessä pystyi mennä napostelemaan erilaisia maistiaisia. 

Kiersimme kirjapuolella monta tuntia käyden läpi kaikenlaisia opuksia. Kiersimme myös ruotsinkielistä puolta. Tällä kertaa ei mukaan ei tullut kirjaa sieltä osastolta, mutta tarttui ehkä jonkin verran ruotsikipinää. Olen hieman eksyksissä ruotsin kielessä näin vaihtovuoden jälkeen, mutta alan pikkuhiljaa muistaa aina vaan enemmän.

Viime päivityksessäni (http://unebellejournee.vuodatus.net/lue/2015/10/roomassa) kerroin nähneeni Morgan Freemanin Roomassa, joten onhan nyt pidettävä tätä julkkisbongaustaitoa yllä. Kävin siis kuuntelemassa Sofi Oksasen haastattelua, vaikka saavuinkin vasta aika lopusta. Haastattelussa hän kertoi uuden kirjansa Norman syntymisestä ja siihen liittyvistä aiheista.

image.jpg

Mukaani tarttui teos nimeltä Pariisittar -missä ja milloin vain, sillä se tuntui juuri minun kirjaltani, olenhan puoleksi ranskatar itsekin. Ehdin aloittamaan jo hieman lukemista kynttilän valossa. Kerron teoksesta enemmän, kun saan sen luettua.

image.jpg

Ruokamessupuolella oli ihanaa mansikkasuklaata, maapähkinähilloa ja vaikka mitä hyvää. Mukaani tarttui hyvin MyCuteChaosmainen ostos: joulutee. Olen nimittäin ihastunut teen juontiin näin syksyllä ja se kuuluukin jokaiseen aamuuni ja iltaani. Joulusta taas olen intoillut jo syyskuusta lähtien. Yritän vain hillitä jouluintoa, jotta jotain intoilua jää joulukuullekin.

image.jpg

Olen tyytyväinen, että pääsin käymään kirjamessuilla, sillä olisin halunnut käydä siellä jo viime vuonna (mutta en ollut enää Suomessa), joten nyt tuli tämäkin toive toteutettua. Jos et ole käynyt kirjamessuilla tai vaikka olisitkin, niin kannattaa käydä sitten ensi vuonna.