Toissapäivänä saavuin kotiin viikon mittaiselta Punaisen Ristin FiRE leiriltä Evolta. Oli kyllä mahtava kokemus. Olimme koko ajan ulkona ja nukuimme teltoissa. Meitä oli yhteensä noin 350 ja ulkomaalaisia oli monesta maasta. Meidän telttakylässä oli esimerkiksi korealaisia, kenialaisia, italialaisia ja romanialaisia.

image.jpg

Meidän, oranssien telttakylä oli Multiculturality nimisessä ohjelmassa. Juttelimme siellä eri maiden kulttuurieroista, rasismista, mielipiteistämme yms. Tämä oli mielestäni hyvin ryhmäyttävää, sillä näin meillä oli hyvä mahdollisuus tutustua vähän kaikkiin.

image.jpg

Tällaisessa teltassa me sitten nukuimme seitsemän ihmistä. Siellä oli oikestaan aika tilavaa. Ystävystyinkin ihanien suomalaisten kanssa, ketkä olivat telttaryhmäläisiäni. Vaikka asumme aika eri puolella Suomea, aiomme tavata vielä uudestaan. Tutustuin myös jonkin verran ulkomaalaisiin ryhmästäni sekä bongaamiini ranskaa puhuviin ihmisiin. Olihan se pakko päästä vähän harjoittamaan kielitaitoa ja löysinkin mukavia ihmisiä. Minulla oli myös yksi valmiiksi tuntemani ystävä mukana, mutta hän joutui valitettavasti lähtemään, sillä hän tuli kipeäksi. 

image.jpg

Meillä oli tosi kivoja ryhmäleikkejä. Ne olivat myös erilaisia mitä yleensä, sillä leikkien keksijät olivat niin monesta eri maasta. Lempileikkini oli sellainen, missä piti olla piirissä ja kaikilla oli numero. Eka sanoi oman numeron ja jonkun toisen numeron. Sitten seuraavan piti tehdä samalla tavalla ja laittaa numeroketjua eteenpäin sanomalla toisen numeron. Jos ei keskittynyt ja mokasi, niin piti tehdä totuus vai tehtävä.

Meillä oli myös seikkalurasteja, joilla teimme erilaisia tehtäviä. Esimerkiksi meillä oli saappaanheittoa, mölkkyä, vaimonkantoa, rasismista näytelmien tekoa ja niiden tilainteiden ratkaisua, luonnon tutkimista ja suomalaisten herkkujen maistelua. Salmiakin moni ulkomaalainen sylkäisi pois, mutta Fazerin sininen kelpasi kaikille.

Ensimmäisenä iltana meillä oli tervetuliaisjuhla, jossa oli bändi soittamassa. Pienen alkujään jälkeen tanssimme eturivissä. Viimeisenä iltana oli loppujuhla, jossa oli ulkomaalaisten ja telttakylien esityksiä sekä disco. Ne oli kyllä tosi hauskat illat.

image.jpg

Ruoka leirillä oli aika yksinkertaista, mutta ihan hyvää. Leirin huippuruuiksi laittaisin hernekeiton ja kahtena päivänä olleen ruisleivän, jota oli näkkärin siasta. Tosin näkkäri juuston ja kurkun kanssa on aika hyvää myös. Kauhein ruoka oli kasviskeitto, joka näytti vähän vedeltä, jossa on kasvisten paloja.

image.jpg

Kotiin palatessa suretti, että leiri oli ohi, sillä se oli ollut niin ihana. Oli myös outoa, että ne samat ystävät ei olekaan vierellä eikä aamulla ole kaksosystäväni laulamassa imurilaulua sun muuta. Onneksi tosiaan on tapoja pitää yhteyttä.

Kotiin palatessa oikeasta suihkusta ja suklaan syömisestä tuli aika luksus olo. Välillä pitää mennä kotia kauemmas arvostaakseen sitä, mitä itsellä on.